01

Biztonsági mentések elkészítése
és azoknak visszatöltése

Az OchreGray Back-Up and Restore Programmal a biztonsági mentések elkészítése és azoknak visszatöltése rendkívül gyors és egyszerű.

Megkönnyíti az olyan gyakori céges teendőket, mint a régi állományok visszakeresése, áramszünet vagy tárolóegység meghibásodása esetén adatok visszanyerése egyszerűsödik a program által. Ez a program gyors, egyszerű, felhasználóbarát. Automatizált mentések készítésére egyaránt hatékonyan használható.

Adatok visszaállításának kétféle módszere:

Az egyik esetben a kiválasztott archivált mentés tartalmából kiindulva bontja ki az alkalmazás a fájlokat és könyvtárakat a következőképpen. Minden év elején a meghatározott folyamathoz tartozik egy teljes mentés. Az alkalmazás adatbázisa minden ütemezett időben elmenti az akkori aktuális könyvtár- és állományszerkezetet. Ezen adatrekordok alapján képes a tényleges aktuális napi állapot visszaállítására. A kiválasztott archivált mentéstől kezdve a év eleji állapotig azokat az állományokat és könyvtárakat bontja ki, melyek az adatbázisban megtalálhatóak és nem régebbiek mint a kiválasztott archivált mentésben megtalálható állományok. Pl.: ha kiválasztjuk a április 17-ei állapotot, akkor tegyük fel az első teljes mentésünk az évben január 5-én volt. Az április 17-napi fájl- és könyvtárváltozással együtt van egy eltárolt könyvtárszerkezet adatbázis. Az adatbázisban egyesével végigkeresi a program a fájlokat, és megnézi először az április 17-ei archivált állományban benne van-e, ha nincs akkor a következő legkorábbiban nézi meg legyen az az április 15. Sikertelen fájltalálás esetén ezt egészen addig végzi, amíg a január 5-ei állapotban meg nem találja. Ha nem találja, akkor értesít minket az „esemény” mezőben.

A másik esetben a kiválasztott archivált mentés tartalmából kiindulva bontja ki az alkalmazás a fájlokat és könyvtárakat a következőképpen. Minden év elején a meghatározott folyamathoz tartozik egy teljes mentés. Ettől a teljes mentéstől kezdve bontogatja ki mindaddig az archív állományokat, amíg el nem érjük a kiválasztott archív mentés időpontját. Pl. ha kiválasztjuk a április 17-ei állapotot, akkor tegyük fel az első teljes mentésünk az évben január 5-én volt. A január 5-ei állapotot kicsomagolja, majd ezzel felülírja azokkal az állományokkal, melyek január 5 és április 17-e közé esnek. Így a legfrissebb április 17-napi állapotot kapjuk meg, kiegészítve a többi állománnyal, ami április 17-én nem létezett, de pl. megtalálható volt március 20-án.

Innovatív Megoldás

Biztonsági mentések készítése és biztonsági mentések visszatöltése, visszakeresése szinte egy gombnyomásra. Szűrés könyvtár- és fájlnevekre, időzítés és kivétel időzítés megtétele.

Automatizálás

Mentési könyvtár helyének (külső adathordozó) megadása, szűrés időpontra, könyvtár- és fájlnevekre. Tömeges adatvisszatöltés, mentés időzítéssel, adatbázis működés a visszakeresésekhez.

Könnyen kezelhető

Egyszerű, átlátható kezelőfelület, intuitív működés. A tervek között szerepel a felhasználók adatainak gyors visszaállítása, így könnyen együttműködhetünk a Media Markt bolthálózattal.